לא רק לגברים! 15 דברים שלא תאמינו שאפשר לעשות עם WD 40
אותו תרסיס שרובנו מחזיקים בבית ושולפים בכל עת שמנעול , ציר הדלת או כל מנגנו מכני אחר עושה שרירים, מראה שהוא יודע לעשות הרבה יותר
DIY (עשה זאת בעצמך)
עוגת סלק תפוח לפי גלית שלגי – מתכון מנצח
שילוב ירקות בעוגה נראה לחלקנו קצת מוזר בהתחלה, אבל האמת שחוץ מעוגת הגזר הקלאסית, ישנם עוד ירקות שאפשר לשלב בקינוחים ובעוגות, ובכך אפשר גם להעלות את הערך התזונתי וגם ליהנות מטעמים ומרקמים מעניינים.
לכבוד ראש השנה, חיפשתי משהו מעניין לגוון איתו את עוגת הדבש המסורתית. משהו שיהיה מתוק ועסיסי, וגם מגרה וטעים כמובן. עוגת סלק היא אופציה טעימה ומעניינת לעוגה נהדרת.
השילוב אולי נשמע לכם קצת מוזר, אבל התוצאה, לא פחות מושלמת. מעבר לטעמו הנהדר, הסלק מכיל נוגדי חמצון ייחודיים שלא נמצאים בדרך כלל בירקות. הוא עשיר באופן טבעי בוויטמינים, מינרלים וניטראטים ברמה הגבוהה ביותר! הוא חשוב וסייע רבות לפעילות התקינה של הלב וכלי הדם, הוא מומלץ במיוחד לאלו המאובחנים כסובלים מאנמיה (הן לילדים והן למבוגרים). סלק מכיל רמה גבוהה של ברזל וויטמין C, שעובדים בסינרגיה מושלמת! הוא עוזר בהורדת לחץ דם, משפר תפקודי מוח, מונע דלקות ומגן על האיברים הפנימיים. אבל בנוסף לכל המעלות המדהימות הללו, צבעו האדום העז של הסלק, וטעמו המתקתק פשוט מושלמים לעוגה בחושה רכה ועסיסית.
מבטיחה לכם שזו עוגה שכולם ידברו עליה, כזו שתרצו להכין שוב ושוב..ושוב 🙂
אז קדימה, בואו נתחיל!
עוגת סלק – מצרכים ומינונים:
- 1 ו 1/4 כוסות קמח כוסמין מלא/לבן/חצי-חצי
- 1 כפית סודה לשתיה
- 1/2 כפית אבקת אפייה (חפשו את זו ללא אלומיניום)
- 1/4 כפית מלח
- 3/4 כוס סוכר קוקוס / סוכר קנים אורגני
- 1/2 כפית קינמון
- 1/2 כוס שמן קוקוס במצב נוזלי
- 3 ביצים (לגרסה טבעונית: 4 כפות זרעי פשתן טחונים עם 3/4 כוס מים)
- 1 סלק טרי קטן/סלק חתוך לקוביות או מגורד
- 2 תפוחים קלופים ומגורדים גס.
- 1 כפית תמצית וניל טבעית
- לא חובה: 1/2 כוס אגוזי מלך
- לא חובה: חצי כוס שוקולד צ’יפס מריר אורגני
- תבנית מאפינס (12 יחידות) או תבנית אינגליש קייק.
- 2 קערות בינוניות-גדולות
קדימה לעבודה:
- בקערה אחת מניחים את החומרים היבשים: קמח, אפיה, סודה לשתיה, סוכר, אבקת סלק, קינמון, מלח.
- אל הקערה השנייה שופכים את החומרים ה”רטובים” ומערבבים היטב.
- לאחר מכן, מוסיפים את החומרים הרטובים אל החומרים היבשים ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת סמיכה ומאוחדת.
- מעבירים לתבנית מאפינס (12 יחידות) או לתבנית אינגליש קייק.
- אופים בחום של 180 מעלות עד שהעוגה יציבה ויבשה.
- משתדלים לא לאכול את הכל בבת אחת
אם המתכון הזה נשמע לכם מעניין, אני בטוחה שתאהבו את חוברת מתכונים לחג שהכנתי לכם, הכוללת בין היתר טיפים, איך לארגן ארוחת חג מוצלחת וגם 12 מתכונים (ללא גלוטן!) שהאורחים לא יאמינו כמה שהם טעימים ובריאים!
רוצים לקבל את החוברת במתנה? הקליקו על הכפתור, השאירו את הפרטים אליהם תרצו שאשלח את החוברת וזהו, החוברת בדרך אליכם! אז קדימה, אני ממתינה לכם בצד השני 🙂
DIY (עשה זאת בעצמך)
גידול עגבניות אצלכם בגינה! ראו כמה קל זה לגדל בעצמכם
ע-ג-ב-נ-י-ה! הפרי שרובנו מכירים בכלל כירק – כל כך אהוב, בריא וגם פשוט לגידול עצמי, אז קדימה לעבודה ושיהיה בתיאבון