fbpx
Connect with us

Published

on

אוהבים פיספוסים? גם אנחנו, אם ניתן היה להעביר נוזלים דרך הרשת, המקלדת שלכם הייתה עכשיו רטובה מדמעות של צחוק. פשוט  לא יכולנו להפסיק לראות את הסרטון הזה שבו נראית קבוצת נערים ששבה מאימון כדורגל ומספקת לנו את אחד הקטעים המצחיקים (הכל בחיים זה עניין של הסתכלות) של השנה.

נער שניסה להפגין את גבריותו בפני חבריו, ככל הנראה איבד אותה לתקופה…(הוא יצא מזה בסדר אם אתם ממש מודאגים).

נער עף באוויר לאחר ניסיון החלקה כושל על משטח הפרדה של מדרגות נעות.

ככה נראה אקורד הסיום של “אוי מה עשיתי”

Continue Reading

5 דברים ש...

אם גם אצלכם יש בעיות עם הדואר, כדאי שתשאלו את החתול שלכם אם יש לו מושג למה

יש חתולים שפשוט לא מוכנים לקבל דואר

Published

on

חתול נאבק בדוור - מי יזכה בקרב על משלוח המכתבים
Continue Reading

5 דברים ש...

5 דברים שאתם חייבים לדעת על לחץ

כולנו חווים את זה, כמעט על בסיס יומי, תחושות של לחץ ומתח. אבל מה זה מתח? איך זה משפיע על הבריאות שלנו? ומה אנו יכולים יכול לעשות בקשר לזה?

Published

on

5 דברים שאתם חייבים לדעת על לחץ!

מתח ולחץ הן האופן שבו המוח והגוף מגיבים לכל פעולה או שינוי.
לחצים ומתחים יכולים השפיע על מצבכם הבריאותי ולכן חשוב לשים לב כיצד אתם מתמודדים עם אירועי מתח שוליים ומשמעותיים כאחד, כך שתוכלו לדעת מתי פשוט יצאתם מאזור הנוחות שלכם ומתי מדובר ב”קצת יותר מידי” ואולי כדאי שתפנו לגורם מקצועי.

הנה חמישה דברים שצריך לדעת על מתח:

  1. זה קורה לכוווווווולם

    כולם מרגישים לחוצים מעת לעת. אנשים מסוימים עשויים להתמודד עם מתח בצורה יעילה יותר או להתאושש מאירועים מלחיצים מהר יותר מאחרים.
    ישנם סוגים שונים של מתח וכולם נושאים סיכונים פיזיים ונפשיים. גורם מלחיץ יכול להיות מאורע חד פעמי או התרחשות קצרה אך יכול להיות גם עניין ממושך המתרחש לאורך פרק זמן ארוך.
    דוגמאות ללחץ כוללות:

    • לחץ שגרתי הקשור למטלות, חובות ופעולות נדרשות בעבודה, בבית ספר, במשפחה ובכל אחריות יומיומית אחרת

    • לחץ הנגרם על ידי שינוי שלילי פתאומי כגון פיטורין, גירושין, או מחלה

    • לחץ טראומטי הנגרם באירועים כגון תאונה, מלחמה, תקיפה או אסון טבע שבו אנשים עלולים להיות בסכנה

    לחץ - קורה לכולם

    לחץ לחץ לחץ, נמצא בכל מקום וכולם מרגישים אותו

  2. לחץ אינו תמיד דבר רע

    רגע לפני שאתם ממררים על מר גורלכם אשר אינו מאפשר לכם לשכב בנחת על הערסל וליהנות מציוצי הציפורים, חשוב שתדעו – מתח ולחץ יכולים להיות דבר חיובי.
    מתח יכול להניע אנשים להתכונן טוב בצורה טובה יותר לאירועים משמעותיים או לבצע את המוטל עליהם בצורה טובה יותר ואף להפיק מהם יצירתיות ומחשבה מפותחת שאולי לא הייתה נחשפת לעולם לולא היו במצב של מתח ולחץ.
    אירועים כמו מבחן, ראיון עבודה, תחרות גדולה ואפילו סתם רצון להרשים גורם כלשהו, יכול לייצר בנו מתח שידחוק בנו לחפש אחר הדרך הנכונה, הפתרון המרשים ביותר וכיו”ב.
    בנוסף לכל מה שהזכרנו עד כה לחץ ומתח יכולים גם להיות מצילי חיים במצבים מסוימים. כאשר אנו בסכנה, גופנו (לרוב) יעבור למצב “הישרדות” שבו נקבל החלטה האם להתמודד עם האיום או לברוח למקום מבטחים (ויש מצבים שבהם חלקנו פשוט “קופאים” במקום). במצבים אלו המתח והלחץ לרוב גורמים להאצת הדופק, לנשימה מהירה יותר, למתיחת שרירים ושימוש של המוח בכמות גדולה יותר של חמצן – כל הפונקציות שמטרתן הישרדות.

    ניתוב הלחץ לשיפור המצב

    לחץ יכול להיות טוב, אם יודעים לזהות ולנתב אותו

  3. לחץ לטווח ארוך מזיק לבריאות שלך

    על אף שלא כל לחץ הוא שלילי ושלעיתים לחץ יכול להועיל לנו, באופן כללי לחץ ומתחים לרוב ישפיעו עלינו לרעה ויש בהם בכדי לגרום לבעיות בריאותיות של ממש.
    אם תחושת הלחץ נמשכת זמן רב מדי או הופכת כרונית, כאשר מקור הלחץ הוא קבוע, או אם התחושה נמשכת גם לאחר שהסכנה שכחה ייתכן מאוד שיש לכך השפעה שלילית על בריאותינו.
    לחץ כרוני יכול להביא לפגיעה משמעותית בבריאותינו החל מדיכוי המערכת החיסונית, העיכול ועד פגיעה ביכולת ובאיכות השינה, במערכת הרבייה ובמערכות נוספות. 
    אנשים שונים עשויים להרגיש את השפעות המתח במקומות ובדרכים שונות לדוגמה, חלק מהאנשים חווים תסמינים במערכת העיכול, בעוד שאחרים עלולים לסבול מכאבי ראש, חוסר שינה, עצב, כעס או עצבנות יתר. אנשים תחת לחץ כרוני נוטים לזיהומים ויראליים חמורים תכופים יותר, כגון שפעת או הצטננות.
    לחץ שגרתי עשוי להיות סוג המתח שאליו הכי קשה לשים לב. מאחר שמקור המתח נוטה להיות קבוע יותר מאשר במקרים של לחץ חריף או טראומטי, הגוף אינו מקבל איתות ברור לחזור לתפקוד תקין. עם הזמן, המשך הלחץ על הגוף שלך כעניין שבשיגרה עשוי לתרום לבעיות בריאותיות חמורות, כגון מחלות לב, לחץ דם גבוה, סוכרת ומחלות אחרות, כמו גם הפרעות נפשיות כמו דיכאון או חרדה.

    לחץ יכול להזיק לבריאות שלכם

    ללחץ יכולות להיות השפעות הרסניות על בריאותינו

  4. אפשר וצריך לנהל לחץ ומתחים

    השפעות הלחץ נוטות להיבנות לאורך זמן. נקיטת צעדים מעשיים כדי לנהל את הלחץ יכולים להפחית בצורה משמעותית ואף למנוע את התופעות והנזקים שתוארו לעיל.
    להלן כמה עצות שעשויות לעזור לך להתמודד עם הלחץ:


    היו קשובים לעצמכם – הגוף מאותת לכם בכל זמן. שימו לב לסימנים של תגובת הגוף שלכם ללחץ, כגון קשיי שינה, צריכה מוגברת של אלכוהול וחומרים דומים, כעס המתפרץ בקלות, תחושת דיכאון וחוסר אנרגיה

    בצעו פעילות גופנית סדירה – כ-30 דקות של פעילות גופנית ביום כגון הליכה, יכולה לסייע מאוד בשיפור מצב הרוח ובהפחתת תחושת הלחץ

    הגדירו יעדים וסדרי עדיפויות – רשמו בפניכם את כל מה שמטריד אתכם, מטלות, התחייבויות וכיו”ב והחליטו מה צריך לעשות ומה יכול לחכות. נסו ללמוד להגיד “לא” למשימות חדשות אם הן יוצרות לכם לתחושת עומס
    היו בקשר עם אנשים שיכולים לספק תמיכה רגשית ואוזן קשבת – אם יש לכם מכרים, קרובים או כל גורם אחר עליו אתם סומכים ומרגישים פתוחים, נסו לשתף בדברים שמטרידים אותכם
    נסו פעילות מרגיעה – בידקו אילו תוכניות/סדנאות התמודדות עם מתח זמינות לכם ועשויות לכלול פעילויות כגון מדיטציה, יוגה, טאי-צ’י וכדומה. שילוב של פעילויות אלו בלוח הזמנים שלכם, יכול להוות אמצעי לשחרור לחץ ולהשרות תחושת ציפייה ל”צ’ופר” שעתיד להגיע ולהפחית את תחושת הלחץ והתסכול

    יוגה פעילות להפגת הלחץ

    פעילות ספורטיבית והוצאת אנרגיה תעשה לכם טוב

  5. כשנראה שאף אחד לא מבין אתכם

    אם אתם חשים מוצפים, שאינכם מצליחים למצוא מזור לתחושות שלכם ושאף אחד אינו מצליח להבין אתכם, זהו הזמן לפנות לאנשי מקצוע. בניגוד לעבר, כיום בעולמנו הלחוץ שנראה כאילו אינו עוצר לרגע, טיפול פסיכולוגי או כל ליווי ותמיכה רגשית הפכו נפוצים מאוד, אין בכך שום בושה.
    פנו לרופא המשפחה שלכם ובקשו ממנו לספק לכם המלצה על האופן שבו תוכלו לקבל עזרה. אם אינכם חשים בנח לפנות לרופא המשפחה מסיבות כאלו ואחרות, ישנם גופים רבים שישמחו להיות שם בשבילכם ולסייע לכם בהתמודדות שלכם, תהה אשר תהה.
    ישנם גופים ועמותות רבות המספקות תמיכה רגשית, ייעוץ וליווי (הרשימה חלקית, רנדומלית ואינה בגדר המלצה, ישנם גופים רבים נוספים וטובים), נסו לחפש את המתאים ביותר עבורכם:

    מידע למבוטחי קופת חולים “כללית”.
    מידע למבוטחי קופת חולים “מכבי”.
    מידע למבוטחי קופת חולים “מאוחדת”.
    מידע למבוטחי קופת חולים “לאומית”.
    עמותת עלם – סיוע לנוער במצוקה
    בריאות הנפש – סיוע, תמיכה והכוונה לסובלים מבעיות נפשיות
    טיפולי פסיכותרפיה
    טיפול בנפגעי/ות תקיפה מינית
    אשל – שיפור מצב הקשישים בישראל
    עמותת עמך – למען ניצולי השואה

Continue Reading

5 דברים ש...

פנסיה – הנה 5 דברים שאתם פשוט חייבים לדעת עליה

פנסיה היא כנראה אפיק החיסכון המשמעותי ביותר שלכם, חיסכון אליו אתם מפקידים לאורך מרבית אם לא כל שנות עבודתכם. הנה 5 דברים שאתם חייבים לדעת. 5 דקות קריאה, שיוכלו לחסוך לכם הרבה כסף ולתת לכם הרבה נחת לכשתגיעו לגיל פרישה.

Published

on

פנסיה - 5 דברים שאתם חייבים לדעת

פנסיה יש לכם וזה אחלה, אבל מה אתם באמת יודעים עליה?

“פנסיה?…ברור שאני יודע, זה חיסכון שיהיה לי כשאפרוש ואוכל להפסיק לעבוד..כמה אני משלם? אני…דמי הניהול? איזה צבירה? שמע אני צריך ללכת”

מרבית האנשים אותם שאלנו, לא מבינים מה המשמעות של הפנסיה עבורם וכמה חשובה תשומת הלב שלהם לנושא זה. גם אתם בניהם? היות ויכולות להיות לכך השלכות מרחיקות לכת על מצבכם הכלכלי לכשתגיעו לגיל פרישה, הנה כמה דברים שאתם חייבים להכיר בנושא

1. איפה הכסף שלכם? יתכן ויש לכם כסף במספר קרנות ואף כסף אבוד

האם אתם יודעים איפה נמצאת קרן הפנסיה שלכם? כיום לא מעט אנשים יודעים שיש להם פנסיה, אבל אם תשאלו אותם איפה מנוהלת קרן הפנסיה שלהם תיתקלו ב’עיני-עגל’ ופרצוף נבוך של חוסר מושג. גם אלו שיודעים, לרוב אינם יודעים לומר האם יש להם יותר מקרן אחת, האם המשיכו את הקרן ממקום העבודה הקודם ועוד. הידיעה איפה נמצאת קרן הפנסיה שלכם היא מרכיב משמעותי ובסיסי בהבנה ובהכרה שלכם את קרן הפנסיה.

אם אתם לא יודעים היכן נמצאת קרן הפנסיה שלכם או אם החלפתם מקום עבודה ואתם לא בטוחים אם המשכתם את ההפקדות לאותה הקרן, אתם חייבים להכיר את ‘הר-הכסף’ ו‘המסלקה הפנסיונית’. מדובר במנועי חיפוש שהוקמו ע”י משרד האוצר ומטרתם לספק לכם את האפשרות לקבל מידע על כל החסכונות הפנסיונים שלכם אצל כלל חברות הביטוח (חשוב לדעת שהר הכסף יספק לכם מידע מקיף פחות, אך מאחר והוקם בשיתוף בנק ישראל, תוכלו לאתר בו גם חשבונות בנק ופקדונות שאולי לא זכרתם או ידעתם על קיומם).

מערכת הר הכסף - היכנסו ובדקו אם יש לכם כסף אבוד כגון חשבונות בנק ישנים, קרנות פנסיה לא פעילות ועוד. ייתכן שיש לכם לא מעט כסף שאתם לא מודעים לקיומו.

הר הכסף – היכנסו ובדקו אם יש לכם כסף אבוד כגון חשבונות בנק ישנים, קרנות פנסיה לא פעילות ועוד

2. דמי ניהול – כמה אתם משלמים עבור ניהול כספי הפנסיה שלכם

דמי הניהול כשמם הם, עמלה שאתם משלמים לחברת הביטוח בעבור ניהול המוצר הפנסיוני שלכם. בחיסכון הפנסיוני דמי הניהול שלכם בנויים מ2 מרכיבים, דמי ניהול מהפקדה ודמי ניהול מצבירה.

דמי ניהול מהפקדה משמעותם עמלה שאתם משלמים בעבור כל הפקדה שאתם מבצעים לקרן הפנסיה שלכם ושיעורה יהיה לרוב אחוזים בודדים. דמי ניהול מצבירה משמעותם עמלה שאתם משלמים מהסכום הכולל שנצבר בקרן הפנסיה שלכם ושיעור העמלה יהיה לרוב כמה עשיריות האחוז.

נכון לשנת 2018 ישנה תקרה לסכום שניתן לגבות בעבור דמי ניהול באפיק החיסכון הפנסיוני:
בקרנות פנסיה תקרת הגבייה לדמי ניהול מהפקדה עומדת על מקסימום 6% ודמי ניהול מצבירה של עד 0.5%. בביטוחי מנהלים, קופות גמל וכד’ התקרה היא עד 4% מההפקדות ו1.05% מצבירה.

אם המספרים לא נשמעים לכם גבוהים, נסו לחשב זאת מהשכר שלכם על פני כמה עשרות שנים, יוצא לא מעט נכון? זה היה יכול וצריך להיות שלכם ליום הפרישה.

חשוב מאוד להבין כי שיעור דמי הניהול שלעיל הינו השיעור מקסימלי הקבוע בחוק וכי אם תתמקחו הסיכויים שלכם להפחית את גובה העמלה גבוה מאוד (לפעמים מספיק שתבקשו). עובדים בחברה גדולה? רוב הסיכויים שלמעסיק שלכם יש הסדר עם סוכנות הביטוח, מה שיאפשר לכם ליהנות מדמי ניהול נמוכים, כדאי שתבררו זאת עם מחלקת משאבי אנוש/שכר במקום העבודה.

3. דו”חות רבעוניים ושנתיים

במהלך השנה נשלחים לביתכם או אל תיבת הדואר האלקטרוני שלכם דו”חות (דו”ח רבעוני ושנתי). מרבית האנשים לא טורחים לפתוח את הדו”חות וספק אם היו עושים כך אם היו יודעים את המשמעות האמיתית של הדבר. בדוחות שנשלחים אליכם תוכלו למצוא ריכוז נתונים אודות הקרן שלכם כגון סך הכספים שהפקדתם, סך דמי הניהול שנגבו ממכם הן מהפקדות והן מצבירה וכמובן התשואות שהניב הכסף שלכם.

מי שלא פותח את הדו”חות המדוברים לא ידע כמה כסף גבו ממנו בפועל, מה דמי הניהול שלו במידה ונעשה בהם שינוי והאם מסלול ההשקעות בו מושקע כספו, מניב לו תשואות חיוביות או שמא הוא מפסיד כסף (גם אם התשואה חיובית אבל נמוכה מאוד ודמי הניהול שלכם גבוהים ייתכן ואתם מפסידים כסף, קחו לתשומת לבכם).

לסיכום, עשו לעצמכם טובה, קחו כמה דקות כשאתם מקבלים את הדו”ח ונסו להבין מה אתם רואים. יש לכם שאלות? אל תתביישו, רשמו אותם וצרו קשר עם סוכן הביטוח שלכם. אתם משלמים על זה לא מעט כסף ועלולים להפסיד הרבה מאוד כסף בטווח הארוך אם לא תהיו עם היד על הדופק.

4. פדיון כספים – משיכת כספי הפנסיה בטרם הגעתם לגיל פרישה

ככלל משיכת כספים מהחיסכון הפנסיוני שלכם אינה מומלצת. בין אם מדובר במשיכת כספי הפיצויים ובין אם במשיכת כספי תגמולים שנצברו בפנסיה, משיכת הכספים תהיה לרוב מחויבת בתשלום מס של עשרות אחוזים ובהכרח תפגע לכם משמעותית בגודל קצבת הפנסיה שתקבלו לכשתפרשו, עד כדי 40%!

מידע נרחב על משיכת כספי פיצויים וההשלכות שיש לצעד שכזה תוכלו למצוא כאן: משיכת כספי פיצויים ועל משיכת כספי תגמולים כאן: משיכת כספי תגמולים.

בקיצור, אם אתם לא באמת צריכים את הכסף באותה נקודת זמן, אולי כדאי שתשקיעו עוד כמה דקות מחשבה לפני שאתם מושכים כסף מקרן הפנסיה שלכם ושוב, אל תתביישו להיוועץ בסוכן הפנסיוני שמטפל בכם.

5. ריסק זמני ורצף ביטוחי – שמירת זכויותיכם בזמן אבטלה, הריון ועוד

לא הרבה אנשים יודעים זאת, אבל החיסכון הפנסיוני שלנו בנוי מ2 מרכיבים, חיסכון וביטוח. כל מי שמפקיד לקרן הפנסיה שלו למעשה מבטח את עצמו למגוון של מקרים כגון נכות, מוות בטרם עת ועוד. במצבים כאלו יהיה זכאי המבוטח לקבל פיצויים בהתאם לפוליסת הביטוח שלו ובהתאם לגובה השכר המבוטח (השכר המוצהר שלכם אשר ממנו אתם מפרישים לחיסכון). אולם מה קורה כאשר איננו מפקידים לקרן הפנסיה נאמר כתוצאה מפיטורין?

בדיוק בשביל מקרים כאלו קיים ‘ריסק זמני’. מטרתו של הריסק הזמני הינה הקפאת המצב הקיים של הפוליסה של המבוטח ושמירה על הוותק שלו, תנאי הפוליסה שלו וכמובן על הרצף הביטוחי שלו. היה ובמהלך תקופה זו המבוטח חלילה נפצע, חלה או נפטר, הוא או שאריו יהיו זכאים לקבל את פיצוי בהתאם לפוליסה על אף שלא בוצעו הפקדות באותו חודש.

חשוב מאוד לזכור:

  • ריסק זמני כשמו כן הוא – זמני. שימו לב  שאינכם חורגים מפרק הזמן שבו הריסק הזמני מכסה אתכם, וודאו זאת מול חברת/סוכן הביטוח שלכם ומומלץ מאוד לדאוג שמקבלים תיעוד.
  • הריסק הזמני אינו חינם ואינו מגדיל את החיסכון – במהלך החודשים בהם אתם מכוסים בריסק זמני, התשלום נגבה או ישירות ממכם או בכמה עשיריות האחוז מהצבירה שלכם. כך או כך, כספים אלו אינם מגדילים את החיסכון שלכם ומשמשים אך ורק כתשלום עבור ביטוח הריסק.
  • חלילה חליתם או נפגעתם במהלך תקופת הביטוח שלכם? אם התשובה היא כן ולא דאגתם לשמור על הרצף הביטוחי שלכם, הקרן עלולה להפוך ללא פעילה, מצב בו תאבדו את זכויותיכם וייתכן כי תצטרכו לחתום על הצהרת בריאות חדשה שבמסגרתה יוחרגו המחלה ו/או הפציעה שלכם וחבל.

בכל מקרה, התלבטות וספק כזה או אחר אל תהססו וצרו קשר עם סוכן/חברת הביטוח שלכם, זה יכול לחסוך לכם הרבה כסף ועוגמת נפש. בהצלחה! 🙂

Continue Reading
Advertisement

אהבתם? We Know! תנו לייק והישארו מעודכנים גם ב Facebook

טרנדי