5 דברים ש...
טיסה ארוכה מלחיצה אתכם? הנה 5 טיפים שיעזרו לכם לצלוח אותה ואפילו בנעימים
אוהבים לטוס בעולם אבל לא חובבים גדולים של הטיסה עצמה? יוצאים לחופשה עם הילדים וחוששים לקראת הטיסה הארוכה?
בין אם אורך הטיסה הוא 4 שעות ובין אם 11 ואף יותר, לפניכם כמה טיפים שיעזרו לכם לשרוד את הטיסות ולעבור אותן בנעימים, מבלי להתחיל את החופשה ברגל שמאל.
הכינותי מראש
בין אם מדובר בטיסה ארוכה או טיסה ארוכה פחות ,הכינו את עצמכם לטיסה מראש, בעיקר אם אתם טסים עם ילדים. הביאו ספרים לכם ולקטנטנים שיגרמו לכם לצלול לעולמות רחוקים ומרתקים, הצטיידו במשחקי קופסה או קלפים שהם אוהבים, נעלי בית או גרבי בית שתוכלו להסתובב איתם במטוס, הורידו לפלאפון מוזיקה שאתם אוהבים לשמוע או סרטים וסדרות שיעבירו לכם ולילדים את הזמן.
לישון במטוס
שינה טובה היא דבר חשוב ביותר עבורנו ככלל, בטח בטיסות ארוכות, ובמיוחד בטיסות לילה. כדאי להגיע עייפים ולנצל את משך הטיסה לשינה, כך הזמן יעבור מהר יותר ומיד עם נחיתה תוכלו להתחיל את טיולכם ערניים ורעננים. זכרו להתארגן מראש עם כל האקססוריז שיעזרו לכם לישון בנוחות מרבית במטוס, כמו אוזניות או אטמי אוזניים, כרית צוואר להניח עליה את הראש או כיסוי עיניים כדי להצליח להירדם גם כשיש אור במטוס. נצלו את זמן הטיסה כדי לנוח, השכיבו את הכיסא לאחור ונסו לישון, לפחות עד שהדיילת תעיר אתכם לאכול או השכן לספסל יזיז אתכם כדי לקום לשירותים.
נשנושים לטיסה
לא כולם חובבים גדולים של אוכל מטוסים, אז למקרה שהאוכל לא יהיה לטעמכם או לא ישביע אתכם, מומלץ להביא בתיק נשנושים בריאים או חטיפים שתוכלו לאכול במהלך הטיסה, עבורכם או עבור הילדים. חטיפי אנגריה, קרקרים, במבה, מסטיקים, סוכריות מנטה, פירות וכל מה שעולה על רוחכם. ואל תשכחו לשתות הרבה מים!
מתיחות והליכות
אחד הדברים הכי חשובים בטיסות ארוכות הוא להזיז את הגוף ולא להישאר לאורך כל הטיסה ישובים בכסא באותה תנוחה. קומו מידי שעה או שעתיים והסתובבו מעט במטוס כדי לחלץ את העצמות ולהזרים דם לכל חלקי הגוף, עשו מתיחות לידיים ולרגליים, סובבו את הראש לצדדים, הרימו את הכתפיים ועשו תרגילים קלים לשחרור הגוף.
התרעננות לפני נחיתה
מתקרבים לנחיתה ביעד? גם אם הצלחתם לישון במהלך הטיסה וגם אם אתם מותשים כי הייתם ערים כל הדרך, כדאי להתרענן לפני הירידה מהמטוס כדי להרגיש ולהיראות כמו חדשים. הביאו איתכם מברשת שיניים ומשחה וצחצחו שיניים לפני הנחיתה, שטפו פנים עם מים וסבון ורעננו את עצמכם לקראת תחילת החופשה.
טיסה נעימה!
5 דברים ש...
אם גם אצלכם יש בעיות עם הדואר, כדאי שתשאלו את החתול שלכם אם יש לו מושג למה
יש חתולים שפשוט לא מוכנים לקבל דואר
5 דברים ש...
5 דברים שאתם חייבים לדעת על לחץ
כולנו חווים את זה, כמעט על בסיס יומי, תחושות של לחץ ומתח. אבל מה זה מתח? איך זה משפיע על הבריאות שלנו? ומה אנו יכולים יכול לעשות בקשר לזה?
מתח ולחץ הן האופן שבו המוח והגוף מגיבים לכל פעולה או שינוי.
לחצים ומתחים יכולים השפיע על מצבכם הבריאותי ולכן חשוב לשים לב כיצד אתם מתמודדים עם אירועי מתח שוליים ומשמעותיים כאחד, כך שתוכלו לדעת מתי פשוט יצאתם מאזור הנוחות שלכם ומתי מדובר ב”קצת יותר מידי” ואולי כדאי שתפנו לגורם מקצועי.
הנה חמישה דברים שצריך לדעת על מתח:
-
זה קורה לכוווווווולם
כולם מרגישים לחוצים מעת לעת. אנשים מסוימים עשויים להתמודד עם מתח בצורה יעילה יותר או להתאושש מאירועים מלחיצים מהר יותר מאחרים.
ישנם סוגים שונים של מתח וכולם נושאים סיכונים פיזיים ונפשיים. גורם מלחיץ יכול להיות מאורע חד פעמי או התרחשות קצרה אך יכול להיות גם עניין ממושך המתרחש לאורך פרק זמן ארוך.
דוגמאות ללחץ כוללות:• לחץ שגרתי הקשור למטלות, חובות ופעולות נדרשות בעבודה, בבית ספר, במשפחה ובכל אחריות יומיומית אחרת
• לחץ הנגרם על ידי שינוי שלילי פתאומי כגון פיטורין, גירושין, או מחלה
• לחץ טראומטי הנגרם באירועים כגון תאונה, מלחמה, תקיפה או אסון טבע שבו אנשים עלולים להיות בסכנה
-
לחץ אינו תמיד דבר רע
רגע לפני שאתם ממררים על מר גורלכם אשר אינו מאפשר לכם לשכב בנחת על הערסל וליהנות מציוצי הציפורים, חשוב שתדעו – מתח ולחץ יכולים להיות דבר חיובי.
מתח יכול להניע אנשים להתכונן טוב בצורה טובה יותר לאירועים משמעותיים או לבצע את המוטל עליהם בצורה טובה יותר ואף להפיק מהם יצירתיות ומחשבה מפותחת שאולי לא הייתה נחשפת לעולם לולא היו במצב של מתח ולחץ.
אירועים כמו מבחן, ראיון עבודה, תחרות גדולה ואפילו סתם רצון להרשים גורם כלשהו, יכול לייצר בנו מתח שידחוק בנו לחפש אחר הדרך הנכונה, הפתרון המרשים ביותר וכיו”ב.
בנוסף לכל מה שהזכרנו עד כה לחץ ומתח יכולים גם להיות מצילי חיים במצבים מסוימים. כאשר אנו בסכנה, גופנו (לרוב) יעבור למצב “הישרדות” שבו נקבל החלטה האם להתמודד עם האיום או לברוח למקום מבטחים (ויש מצבים שבהם חלקנו פשוט “קופאים” במקום). במצבים אלו המתח והלחץ לרוב גורמים להאצת הדופק, לנשימה מהירה יותר, למתיחת שרירים ושימוש של המוח בכמות גדולה יותר של חמצן – כל הפונקציות שמטרתן הישרדות. -
לחץ לטווח ארוך מזיק לבריאות שלך
על אף שלא כל לחץ הוא שלילי ושלעיתים לחץ יכול להועיל לנו, באופן כללי לחץ ומתחים לרוב ישפיעו עלינו לרעה ויש בהם בכדי לגרום לבעיות בריאותיות של ממש.
אם תחושת הלחץ נמשכת זמן רב מדי או הופכת כרונית, כאשר מקור הלחץ הוא קבוע, או אם התחושה נמשכת גם לאחר שהסכנה שכחה ייתכן מאוד שיש לכך השפעה שלילית על בריאותינו.
לחץ כרוני יכול להביא לפגיעה משמעותית בבריאותינו החל מדיכוי המערכת החיסונית, העיכול ועד פגיעה ביכולת ובאיכות השינה, במערכת הרבייה ובמערכות נוספות. אנשים שונים עשויים להרגיש את השפעות המתח במקומות ובדרכים שונות לדוגמה, חלק מהאנשים חווים תסמינים במערכת העיכול, בעוד שאחרים עלולים לסבול מכאבי ראש, חוסר שינה, עצב, כעס או עצבנות יתר. אנשים תחת לחץ כרוני נוטים לזיהומים ויראליים חמורים תכופים יותר, כגון שפעת או הצטננות.
לחץ שגרתי עשוי להיות סוג המתח שאליו הכי קשה לשים לב. מאחר שמקור המתח נוטה להיות קבוע יותר מאשר במקרים של לחץ חריף או טראומטי, הגוף אינו מקבל איתות ברור לחזור לתפקוד תקין. עם הזמן, המשך הלחץ על הגוף שלך כעניין שבשיגרה עשוי לתרום לבעיות בריאותיות חמורות, כגון מחלות לב, לחץ דם גבוה, סוכרת ומחלות אחרות, כמו גם הפרעות נפשיות כמו דיכאון או חרדה. -
אפשר וצריך לנהל לחץ ומתחים
השפעות הלחץ נוטות להיבנות לאורך זמן. נקיטת צעדים מעשיים כדי לנהל את הלחץ יכולים להפחית בצורה משמעותית ואף למנוע את התופעות והנזקים שתוארו לעיל.
להלן כמה עצות שעשויות לעזור לך להתמודד עם הלחץ:
• היו קשובים לעצמכם – הגוף מאותת לכם בכל זמן. שימו לב לסימנים של תגובת הגוף שלכם ללחץ, כגון קשיי שינה, צריכה מוגברת של אלכוהול וחומרים דומים, כעס המתפרץ בקלות, תחושת דיכאון וחוסר אנרגיה
• בצעו פעילות גופנית סדירה – כ-30 דקות של פעילות גופנית ביום כגון הליכה, יכולה לסייע מאוד בשיפור מצב הרוח ובהפחתת תחושת הלחץ
• הגדירו יעדים וסדרי עדיפויות – רשמו בפניכם את כל מה שמטריד אתכם, מטלות, התחייבויות וכיו”ב והחליטו מה צריך לעשות ומה יכול לחכות. נסו ללמוד להגיד “לא” למשימות חדשות אם הן יוצרות לכם לתחושת עומס
• היו בקשר עם אנשים שיכולים לספק תמיכה רגשית ואוזן קשבת – אם יש לכם מכרים, קרובים או כל גורם אחר עליו אתם סומכים ומרגישים פתוחים, נסו לשתף בדברים שמטרידים אותכם
• נסו פעילות מרגיעה – בידקו אילו תוכניות/סדנאות התמודדות עם מתח זמינות לכם ועשויות לכלול פעילויות כגון מדיטציה, יוגה, טאי-צ’י וכדומה. שילוב של פעילויות אלו בלוח הזמנים שלכם, יכול להוות אמצעי לשחרור לחץ ולהשרות תחושת ציפייה ל”צ’ופר” שעתיד להגיע ולהפחית את תחושת הלחץ והתסכול -
כשנראה שאף אחד לא מבין אתכם
אם אתם חשים מוצפים, שאינכם מצליחים למצוא מזור לתחושות שלכם ושאף אחד אינו מצליח להבין אתכם, זהו הזמן לפנות לאנשי מקצוע. בניגוד לעבר, כיום בעולמנו הלחוץ שנראה כאילו אינו עוצר לרגע, טיפול פסיכולוגי או כל ליווי ותמיכה רגשית הפכו נפוצים מאוד, אין בכך שום בושה.
פנו לרופא המשפחה שלכם ובקשו ממנו לספק לכם המלצה על האופן שבו תוכלו לקבל עזרה. אם אינכם חשים בנח לפנות לרופא המשפחה מסיבות כאלו ואחרות, ישנם גופים רבים שישמחו להיות שם בשבילכם ולסייע לכם בהתמודדות שלכם, תהה אשר תהה.
ישנם גופים ועמותות רבות המספקות תמיכה רגשית, ייעוץ וליווי (הרשימה חלקית, רנדומלית ואינה בגדר המלצה, ישנם גופים רבים נוספים וטובים), נסו לחפש את המתאים ביותר עבורכם:מידע למבוטחי קופת חולים “כללית”.
מידע למבוטחי קופת חולים “מכבי”.
מידע למבוטחי קופת חולים “מאוחדת”.
מידע למבוטחי קופת חולים “לאומית”.
עמותת עלם – סיוע לנוער במצוקה
בריאות הנפש – סיוע, תמיכה והכוונה לסובלים מבעיות נפשיות
טיפולי פסיכותרפיה
טיפול בנפגעי/ות תקיפה מינית
אשל – שיפור מצב הקשישים בישראל
עמותת עמך – למען ניצולי השואה
5 דברים ש...
אם טמטום היה שווה כסף, הנער הזה היה מיליונר צעיר מאוד
יש דברים שפשוט לא עושים בטח לא לפני שחושבים, מצד שני אם הוא היה חושב היינו מפספסים את זה…
אוהבים פיספוסים? גם אנחנו, אם ניתן היה להעביר נוזלים דרך הרשת, המקלדת שלכם הייתה עכשיו רטובה מדמעות של צחוק. פשוט לא יכולנו להפסיק לראות את הסרטון הזה שבו נראית קבוצת נערים ששבה מאימון כדורגל ומספקת לנו את אחד הקטעים המצחיקים (הכל בחיים זה עניין של הסתכלות) של השנה.
נער שניסה להפגין את גבריותו בפני חבריו, ככל הנראה איבד אותה לתקופה…(הוא יצא מזה בסדר אם אתם ממש מודאגים).